Milan Vader en Anne Tauber zijn winnaar geworden van de XLC 3 Nations MTB Cup in het Belgische Eupen. De mountainbiker van Team Habitat liet Ruben Scheire en Marc Bouwmeester achter zich, terwijl de Nederlands kampioene van CST-Sandd afrekende met Fabienne Schaus en Lotte Koopmans (Kona LTD).

Vader had tijdens de verkenning gezien dat het belangrijk was om voorin te koersen dus nestelde de Zeeuw zich al snel op kop. In de vijfde van in totaal acht ronden reed Vader weg bij zijn tegenstanders en soleerde naar de zege. ,,Winnen is altijd een fijn gevoel en zeker na de pech van vorige week. Afgelopen week voelde ik mij al goed in de trainingen, dus onze aanpak lijkt de goede kant op te gaan.’’

De wedstrijd was zwaar en lang, vooral met de warmte. Desondanks genoot Vader van het speelse parcours. Vader: ,,Doordat ik bijna alles op kop heb gereden kon ik mijn eigen ding doen en dat heeft goed uitgepakt.’’

Tauber had op de startklim nog even wat te duchten van de altijd sterk klimmende Koopmans, maar reed ook daarna al snel alleen en kwam met een voorsprong van zes minuten over de meet.

Alle uitslagen 3 Nations Cup Eupen