Anne Tauber dendert maar door. De Nederlands kampioene – afgelopen winter ook al winnares van de Alternatieve Elfstedentocht – boekte zondag een van de mooiste overwinningen in haar carrière. Tauber bleek oppermachtig in de prestigieuze XC-race in het Oostenrijkse Haiming (UCI.HC) en toonde daarmee opnieuw haar klasse in een internationaal startveld.

Tauber (CST-Sandd) kwam met een voorsprong van 2 minuten (!) voorsprong op Eva Lechner over de meet, haar teamgenote Yana Belomoina werd derde.

“Supergaaf om deze wedstrijd te winnen”, zei Tauber. “Het parcours was prachtig, zeer technisch. Ik zat na de start op plek drie, maar kwam al snel aan de leiding te rijden. Ik ging de downhill als eerste in en toen ik gat had besloot ik deze meteen uit te bouwen totdat ik een ruime marge had. Het was fijn om van het publiek te horen dat dit gat bleef groeien.”

Bij de mannen had Frank Beemer pech; hij kwam desondanks nog als zeventiende over de streep in een race die werd gewonnen door Maxime Marotte. Bij de beloftes finishte David Nordemann als vierde.