Mick van Dijke last per direct een rustperiode in en zal de komende periode niet in actie komen in wedstrijden. De 18-jarige coureur van Stappenbelt Specialized heeft dat in overleg met de medische staf van zijn team besloten.

In de afgelopen weken zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd bij Van Dijke in verband met onregelmatige hartslagen gedurende wedstrijden en trainingen. Tijdens de UCI Junior Series afgelopen weekend in Nalles (Italië) ondervond hij wederom veel hinder, en ondanks dat hij de wedstrijd wel heeft uitgereden, was dit reden genoeg om direct, bij terugkomst in Nederland nieuwe onderzoeken te doen.

Het resultaat hiervan is dat in overleg is besloten om per direct een rustperiode in te lasten tot dat er meer zekerheid is over de oorzaak van deze hartritmestoornissen. Deze week wordt er in overleg met zijn trainer en doctoren gekeken naar een aangepast trainingsprogramma en wordt er vanuit het team gekeken naar een zo goed en snel mogelijk herstel.