Achter de Belg Ruben Scheire en de Duitser Ben Zwiehoff was Marc Bouwmeester zondag de beste Nederlander in de categorie elite-mannen bij de 3-Nations Cup in het Duitse Saalhausen. De coureur van Stappenbelt-Specialized was daarmee erg in zijn nopjes. ,,Eindelijk een podium dit seizoen”, zei Bouwmeester die het laatste half jaar veel tegenslag kende.

Bouwmeester had een sterke start op het zeer modderige parcours, moest daarna wat toegeven maar kwam samen met Zwiehoff en Scheire voorop te rijden. In de slotfase moest hij langzaam maar zeker lossen en koos hij ervoor om zijn derde plek veilig te stellen. ,,Ik merk dat ik op dit moment stappen maak”, zei Bouwmeester, die door zijn teamgenoot Erik Groen (achtste) werd vergezeld in de top tien.

Bij de vrouwen was de zege met groot machtsvertoon voor de sterke Duitse Elisabeth Brandau. Sophie von Berswordt werd tweede, Anne Terpstra bekroonde haar comeback met een derde plek. Na een gebroken enkel in de voorbereiding op het seizoen werkt de voormalig Nederlands kampioene aan haar vorm. ,,Ik ben zo blij dat ik weer kan racen”, liet zo op haar social media weten.

Overige categorieën
In het volle programma van de 3-Nations Cup gingen de prijzen verder naar Arne Tureluren (amateurs), Sebastian Mordmüller (30+), Kurt Tempst (40+), Jarne Vandersteen (nieuwelingen), Ronny Geerts (50+), Arne Janssens (junioren), Rune Debremaeker (junior-vrouwen) en Puck Pieterse (nieuweling-meisjes).