We kijken er niet eens meer van op, maar dat doet niets af aan de prestatie. Anne Tauber werd zondag knap vierde in Sunshine Cup in Nalles, een wedstrijd in de UCI-buitencategorie. De Nederlands kampioene van CST-Sandd hoefde alleen Sina Frei, Linda Indergand en Gunn-Rita Dahle Flesjaa voor zich te dulden.

Tauber liet op het klimparcours daarentegen wereldtoppers als Allesandra Keller, Maja Wlosczcowska, Barbara Benko en Jolanda Neff achter zich. Ook het vermelden waard is de prestatie van Lotte Koopmans. De Nijmeegse van Kona-LTD, die in Nalles reed op uitnodiging van de KNWU, werd in het sterke internationale startveld 31e.

De zeventiende plek van David Nordemann bij de elite-mannen lijkt op het eerste gezicht geen uitschieter, maar is gezien het volle, zeer sterke deelnemersveld ook een prestatie van formaat. Dat de Nederlands beloftekampioen (CST-Sandd) als eerste in de U23-categorie over de meet kwam zegt genoeg. De wedstrijd werd bij de elites gewonnen door Mathias Flückiger.

Junioren
In Nalles was ook een manche in de UCI Junior Series. Daar was bij de mannen Milan Ziemerink op de 26e plek de beste Nederlander. Mick van Dijke werd 31e en Luke Verburg 66e. Tim van Dijke viel uit. Bij de junior-vrouwen werd Romana Carfora 22e en viel Zoë Mulder uit.

Uitslagen Sunshine Cup Nalles 2018