Als de naamgever van je team ook de naamgever van het klassement is én je een thuisrace rijdt is het mooi om te winnen. Maar na de zege in xc-race van de Hel van Groesbeek is de buit nog niet binnen voor ‘onze’ Bart Classens. De 25-jarige Lindenaar van Team ThijsHendriks-Bikesight kan zondag met een goede prestatie op de marathon (105km) de eerste winnaar worden van de Bikesight Bokaal.

In de 75 minuten-race rond en op het bekende motorcrossterrein in Groesbeek had Classens een zeer matige start. Hij sloot echter na een halve ronde alsnog aan bij de koplopers en klopte Erik van Laar (tweede) en Gijs Derksen in de strijd om de zege.

NSK
Tijdens de Hel van Groesbeek xc-race werden ook de Open Nederlandse Studentenkampioenschappen gehouden. Daar waren de zeges voor Coen van Kleef en Julia Boscker. Van Kleef bleef na een spannende strijd Sander Nooyens voor, derde werd Mart Hofmans. Boschker was oppermachtig en finishte ruim voor Susan Lanooij en Dieuwertje Poort.

Retro
Ook werd er gestreden in een heuse retro-race. Op de 26inch fietsen ging Bas Vroemen het snelste rond, voor Martin Schuttert en Remko Kramer. Linda van Vliet won bij de vrouwen.

Uitslagen Hel van Groesbeek 2018