Dat belooft wat voor de toekomst. Bij de opening van de nieuwe Sforz Ladies Marathoncup tijdens de nieuwe Marathon van Oldebroek stonden zaterdag bijna zestig vrouwen aan de start. Daarvan was Laura van Regenmortel de snelste.

Ze bleef na 3 ronden, 60 kilometer en krap 2,5 uur koers Monique Zeldenrust een half minuutje voor. Julia Boschker werd op ruime afstand derde.

De SforZ Ladies Cup – inschrijven is gratis en nog mogelijk –  is dit jaar in het leven geroepen nadat het in voorgaande jaren niet goed lukte om bij de SforZ MTB Marathoncup, een groot succes bij de mannen, een goed gevuld startveld te krijgen bij de vrouwen. De organisatie van het regelmatigheidsklassement heeft daarom een afzonderlijke kalender gemaakt voor vrouwen, met daarop vier Nederlandse wedstrijden. Het lijkt erop dat dat de sleutel tot succes is.

In Oldebroek was 100 kilometer de langste afstand. Daar vochten Transalp-partners Robbert de Nijs en Gerben Mos om de zege. Anne-Mark van der Vlag werd derde.

“Vanaf de start reed ik samen met mijn TransAlp maat Robbert de Nijs kop over kop en na tien kilometer zat alleen Anne-Mark van der Vlag nog bij ons het wiel,” zei Mos. “Halverwege kon hij echter ook niet meer volgen en bleven we met ons tweeën over. De wedstrijd liep dus uit op een sprint en Robbert was duidelijk rapper. Al met al kijk ik tevreden terug op de wedstrijd waarin we aardig aan elkaar gewaagd waren.”

De zestig kilometer voor mannen was een prooi voor Rob Gambon, voor Edwin Geerdink en Teus Ruijter. De 100 kilometer voor vrouwen werd gewonnen door Femke van Kessel. Diana Ligthart werd tweede, Saskia Dhont derde.

Alle uitslagen Marathon van Oldebroek