Mick van Dijke is afgelopen weekeinde knap derde geworden in de UCI Junior Series in Marseille. De jonge coureur van Stappenbelt-Specialized hoefde in de Franse stad alleen Mathis Azzaro en Alexandre Balmer voor zich te dulden.

Van Dijke’s tweelingbroer Tim – Nederlands kampioen bij de junioren – is op de weg terug van een blessureperiode. Hij had een kopstart, kon dat niet volhouden, maar finishte wel nog als negende.

Bij de junior-vrouwen eindigde de wedstrijd voor Zoë Mulder (KTM) in een teleurstelling. De Zeeuwse reed al vroeg in de wedstrijd lek, kort na de materiaalpost, en gaf op.

Zwitserland
Marc Bouwmeester stond aan de start van een UCI.C2-race in het Zwitserse Lostorf. Tussen de thuisrijders haalde de renner van Stappenbelt de top tien: negende.

Duitsland
Kiki van Asselt – ook al van Stappenbelt – was succesvol in de Bulls Cup in Kottenheim; ze schreef de wedstrijd zelfs op haar naam. “Met de start had ik het best zwaar en kwam ongeveer als 4e boven,”, blikte ze terug. “Bovenaan viel de rest eigenlijk stil en reed ik naar plek 2. Tot 2 rondes voor het einde samen gereden met een andere vrouw voor plek 1, daarna een gaatje kunnen krijgen en toen doorgetrokken en als eerste over de finish gekomen. Heel erg blij met hoe het de laatste tijd gaat!”