Zijn eerste grote race in dienst van het Habitat Mountainbike Team, de wereldbeker in Zuid-Afrika, beëindigde Milan Vader op een elfde plek. Een resultaat waar de laatstejaars belofte dubbele gevoelens aan overhield. 

“De start voelde super goed, ik kon makkelijk mee”, vertelt Vader over zijn race. “Dat was wel positief maar daarna moest ik wel even herstellen en maakte ik wat foutjes. Dat was zonde want daardoor miste ik de aansluiting met de eersten.”

In de tweede ronde kon Vader de achterstand nog wel beperken maar in de derde ronde moest de Zeeuw fors toegeven. Vader herpakte zich in de ronden daarna en wist zelfs nog wat tijd goed te maken en nog een aantal plaatsen te winnen maar de top-10 bleef net buiten bereik.

“Helaas kon ik een aantal jongen die vlak voor mij reden in de laatste ronde net niet inhalen en daardoor eindigde ik net buiten de top-10.”

De elfde plek leverde gemixte gevoelens op.  Vader wil pas pieken bij de volgende twee World Cups, die beide in Europa zijn. “Ik hoefde nog niet in topvorm te zijn hier maar het gat met de winnaar is wel groot dus er is nog werk aan de winkel.”Dankzij zijn plek bij de eerste zestien start Vader bij de volgende wereldbekerronde wel op de tweede startrij.

Frank Beemer eindigde bij de elites na een lange inhaalrace op plek 55. “Na een slechte start kon ik iedere ronde een aantal plaatsen opschuiven. Met een betere startpositie hoop ik het over twee maanden bij de Europese wereldbekers beter te doen’’, zei Beemer.
De Belg Kevin Panhuyzen werd 64ste en de Belg was teleurgesteld door dit resultaat. “Dit was niet waar ik op gehoopt had maar het was te verwachten na mijn ziekte van een paar weken geleden. Rugklachten tijdens de race maakten het tot een ware martelgang.”