Een klein relletje na afloop van het NK Strandracen bij de elite-vrouwen. Daar was nummer twee Yvonne de Jong absoluut niet te spreken over de manier hoe kampioene Pauliena Rooijakkers haar had geklopt. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Beide kemphanen gaven elkaar tijdens de wedstrijd geen duimbreed toe, tot de slotfase. Daarin zou Rooijakkers (Waowdeals) bij een demarrage De Jong (Kees van der Niet) hebben afgesneden en haar zo hebben vastgereden in het losse zand, zo is in het regionale dagblad opgetekend. De Jong was, zo was ook te zien op beelden van onze concullega’s Offroadbikers.eu, furieus.

“Toen we werden ingehaald door een groepje mannen reed ze naar hun wiel”, keek De Jong terug op de race. “Pas toen ik het riep tegen de jury, stopte ze ermee. En vlak voor de finish stuurde ze op een tegemoetkomend groepje¬† af. Ze kon er rechts net langs, maar ik niet en ik kwam in het water terecht. Ik vind dat zo onsportief.”

Rooijakkers – die vanwege de Strade Bianche op zaterdag vermoeid aan de start stond – zegt in het Dagblad dat ze zich van kwaad bewust is. ,,Ik weet niet wat De Jong bedoelt. Ik probeerde gewoon de koers te maken.”