Hoewel hij zeer steady reed en tot vrijdag telkens kort eindigde, is Hans Becking toch buiten het eindpodium van de Andalucia Bike Race geëindigd. Een lekke achterband kostte de Nederlander van DMT in de laatste ingekorte etappe net teveel tijd.

Een pleister op de wonde voor Becking: de zesdaagse Spaanse rittenkoers, die geteisterd werd door slecht weer en waarvan de vijfde etappe donderdag zelfs werd afgelast, werd gewonnen door zijn Portugese teamgenoot Tiago Ferreira. 

Becking repareerde zijn band razendsnel en kwam alsnog als achtste binnen op slechts 2,5 minuut van etappewinnaar Fabian Rabensteiner. Door de kleine verschillen in Andalucia – er werd meerdere dagen gesprint door omvangrijke kopgroepen – werd Becking echter nog van het podium gekegeld door Enrique Morcillo (tweede) en Rabensteiner (derde).

Gerben Mos (KMC-Fruit to Go)  finishte opnieuw in de top vijftig (46e) en eindigde op de 33e plek in het eindklassement. Bij de elite-vrouwen besloot zijn teamgenote Karen Brouwer met een nette achtste plaats.

.