Hoe dat weet hij zelf ook niet, maar ondanks een paar matige benen staat Hans Becking na de tweede dag van de Andalucia Bike Race tweede in het algemeen klassement. De renner van DMT finishte ‘gewoon’ in de omvangrijke kopgroep van veertien.

Al die renners werden in dezelfde tijd geklasseerd (2.41.24); Becking kwam als zesde binnen, zijn Portugese teamgenoot Tiagoe Fereira als elfde en die nam de leiding in het klassement over van de Tsjech Matous Ulman (die lek reed). Gerben Mos (KMC-Fruit to Go) kwam acht minuten later als 31e over de meet en staat nu 30ste.

Karen Brouwer (ook KMC-Fruit to Go) werd na haar vierde plek van gisteren vandaag negende en staat achtste in de overall-ranking. Achter leidster Chloe Woodruff zijn de verschillen nog klein. De Andalusia Bike Race duurt nog tot en met vrijdag.