Dit seizoen was er de Hel van Groesbeek Marathon en, enkele maanden later, het Hel van Groesbeek Festival. De organisatie van een van Nederlands meest populaire wedstrijden gaat in 2018 terug naar één weekend met een ‘cross-countrydag’ op zaterdag 7 april en een ‘marathondag’ op zondag 8 april.

LJC en NSK
De traditionele marathon bestaat net als de succesvolle vorige edities uit een ronde van 35 kilometer, die één, twee of drie keer kan worden afgelegd. Op zaterdag organiseert stichting MTB Gelderland-Zuid samen met de Nijmeegse verenigingen Licht Verzet en Mercurius een manche in de landelijke jeugdcompetitie en het Nederlands studentenkampioenschap XC, en een retro-race. Daarnaast is er ook een gewone, open cross-countryrace.  Alle wedstrijden starten op het motorcrossterrein in Groesbeek.

Bikesight Bokaal
De XC-races (allemaal over 75 minuten) worden onderdeel van de eerste, enige echte Bikesight Bokaal. De Bikesight Bokaal is overkoepelend een klassement van zowel de xc-race op zaterdag (open, retro of NSK) als de marathon op zondag (70 en 105 kilometer). Mountainbikers die inschrijven voor de marathon, kunnen voor 5,- euro extra ook deelnemen aan de xc-race op zaterdag.

Inschrijving
Voor de marathon geldt opnieuw een deelnemerslimiet. De inschrijving gaat open op 28 december om 20.00 uur via www.mtbgelderlandzuid.nl. Meer informatie over de Bikesight Bokaal en hoe daadwerkelijk het klassement wordt opgemaakt volgt later.