Na een jaar afwezigheid keert de Montferland Mountainbike Marathon terug op de Nederlandse mountainbike-kalender. De wedstrijd, die dit jaar vanwege organisatorische redenen niet doorging, wordt opnieuw onderdeel van het Wielerfestival Montferland en zal op zondag 10 juni worden verreden.

De Montferland marathon (afstanden tot 90 kilometer) groeide in korte tijd uit tot een van de toonaangevende wedstrijden in Nederland. De wedstrijd zou dit jaar zelfs het NK ‘hosten’, maar dat ging niet door. In het verleden stonden bij elke edities meer dan 1500 deelnemers aan de start, die het tegen elkaar opnemen op een heuvelachtig parcours. Rondom start en finish, bij Specialized in ‘s-Heerenberg, zal een Finish Festival georganiseerd worden, met DJ, catering en expo van bijzondere Specialized-fietsen.

De inschrijving de Montferland Mountainbike Marathon gaat op 2 maart open voor bezoekers van de stand van Specialized op de Bike Motion Fietsbeurs. De online inschrijving gaat open op 5 maart.

Ook op de weg zal een wielerevenement plaats vinden tijdens Wielerfestival Montferland. Over dit evenement met vernieuwende formule wordt later meer bekend gemaakt. Het Wielerfestival zoekt nog bedrijven die willen deelnemen. Partners van het Wielerfestival krijgen naast de gebruikelijke afspraken over zichtbaarheid, pakketten met VIP-deelnamekaarten die zij aan fietsende relaties of werknemers kunnen geven. Bedrijven die hun sportieve relaties een leuk geschenk willen geven, mogen graag contact opnemen met info@wielerfestivalmontferland.nl.