De 25ste editie, afgelopen zondag, zou de laatste Hoek van Holland – Den Helder zijn geweest. ‘s Werelds langste strandrace maakt echter toch een doorstart. Evenementenbureau Exventure neemt de organisatie per direct over van Stichting Beachbiking.

Bedenker van HvH-DH Philip Kos reed de laatste editie samen met zijn zoon Mark, sinds 2007 voorzitter van Beachbiking Nederland. “Na de race gezamenlijk tot een goed einde te hebben gebracht werden zij overvallen door heel veel complimenten en emotionele berichten van deelnemers”, laat Beachbiking in een persbericht wetne. “Het liet voorzitter Kos niet los. Zijn hart wil het evenement continueren, het hoofd zegt dat dit als vrijwilligersorganisatie niet meer gaat.”

Kos concludeerde dat het strandracen niet zonder de klassieker HvH-DH kan en zocht afgelopen maandag contact met Exventure Sports & Events, het bureau dat onder andere het EK MTB Beachrace in Scheveningen, de Flexwinkel Beachrace in Noordwijk en de KOGA Beachrace in Renesse organiseert. Goede strandraces, professioneel georganiseerd, maar met veel passie en voeling met de strandracesport.

Kos heeft Exventure vervolgens gevraagd of zij er voor open stond om de organisatie van dit evenement over te nemen. Exventure op haar beurt was blij verrast en vereerd en heeft daarop positief geantwoord. Exventure zal dan ook in 2018 ’s werelds langste mountainbike strandrace Hoek van Holland – Den Helder organiseren. Stichting Beachbiking Nederland zal haar jarenlange kennis overdragen en waar mogelijk Exventure adviseren.

Beide partijen zijn blij dat dit evenement hiermee niet verloren is gegaan, en willen zich inspannen om er tot in lengte van jaren voor alle deelnemers een mooi avontuur van te blijven maken.