Het was de eerste strandrace ooit die niet aan de kust werd verreden en daarom ook meteen het strijdtoneel voor de officieuze Brabantse kampioenschappen. Brabantser dan de Brabant kon de Beach Battle Brabant in Eersel uiteindelijk niet worden, met een Brabants worstenbroodje voor elke deelnemer en twee Brabantse overall-winnaars: Pauliena Rooijakkers en Coen Vermeltfoort.

Rooijakkers leek op weg naar een simpele zege, totdat ze vanwege kettingproblemen toch wat tijd verloor en het nog spannend werd. Uiteindelijk haalde ze het een kleine voorsprong op Yvonne de Jong en een minuutje op Nina Kessler.

Bij de mannen leek Johnny Hoogerland op weg naar een solo-overwinning, maar hij werd nog bijgehaald en geklopt door Vermeltfoort. De derde plek was voor Europees kampioen Jasper Ockeloen.

De BBB trok ongeveer 200 deelnemers. Het evenement is een initiatief van Rooijakkers, haar vriend Ronan van Zandbeek en hun Invicta-formatie. Het doel is het strandracen populairder te maken in Brabant. De wedstrijd was niet zoals de meeste strandraces, met een criterium-achtige opzet en diverse hindernissen op het E3-strand.  De wedstrijd zou aanvankelijk al deel uit maken van de Topcompetitie, maar hoopt dat nu volgend jaar te kunnen zijn.

Uitslagen Brabant Beach Battle