Natuurlijk had hij de plek in de kopgroep in zijn allerlaatste wedstrijd liever niet op willen geven, maar daardoor kreeg Jeroen Boelen afgelopen weekeinde wel een bijzonder einde van zijn carrière. De 39-jarige Brabander, die na een imposante carrière de wedstrijdsport vaarwel zegt, kwam in de Hondsrug Classic in Drenthe samen met zijn vader over de meet.

Boelen (Stappenbelt-Specialized) kreeg te kampen met een afgebroken derailleur. Omdat hij zijn laatste wedstrijd per se wilde finishen, liep hij kilometers naar de materiaalpost, ging na een reparatie verder en kwam zo samen te rijden met zijn vader. “Dat was ook speciaal”, zei Boelen. ” Wel balen dat je voelt een super dag te hebben en podium een realistisch doel is.  Ik had mijn laatste wedstrijd anders voorgesteld, maar kon weer genieten van de mensen om me heen en alles relativeren. Jullie zijn allemaal toppers, bedankt voor alle mooie momenten!”

Voorin de koers won de Belgische wegprof Maarten Wijnants de race die volgend jaar het NK is. Hij klopte in een sprint Gert-Jan Bosman (tweede), Twan Brusselman (derde), Tim Smeenge (vierde) en Marc de Maar (vijfde). Bij de vrouwen boekte Annemiek van Vleuten een week na haar titel op het NK Marathon een nieuwe zege, voor Monique Zeldenrust en Kirsten Peetoom.

De volledige uitslag van de Hondsrug Classic