Na drie etappes is er nog maar weinig beslist in de Brasil Ride. Sterker nog: de strijd om drie plekken op het eindpodium bij de elite-mannen is erg spannend. Na de etappe van dinsdag zijn Henrique Avancini en Jiri Novak de nieuwe leiders. Door de etappe met twee seconden voorsprong op Michele Casagrande en Fabian Rabensteiner te winnen, staan ze nu één seconden voor in het klassement.

Op nog geen drie minuten achterstand – een peulenschil in een zware meerdaagse als dit – staan Hans Becking en zijn Deense teamgenoot Sebastian Carstensen op de derde plek. Het duo van CST-Sandd (winnaars van de korte openingsrit) heeft weer een evengrote voorsprong op Tiago Ferreira en Joase Carvalho Da Silva.

Bij de Masters heroverde Bart Brentjens en zijn vaste partner Abraao Azevedo de leiding met een zege in de derde etappe. Bijzonder: op maandag stond het duo voor het eerst sinds de start van hun samenwerking in 2013 (!) niet op het hoogste treetje van het podium in deze categorie.

De Brasil Ride (die duurt tot en met 21 oktober) is hier te volgen.