Robbert de Nijs heeft afgelopen weekeinde een sterke tweede seizoenshelft in stijl afgesloten. De specialist van Flexwinkel, onlangs derde op het NK Marathon, pakte in het Spaanse Girona een tweede plek in  La Tramun, een manche van de UCI Marathonseries. Het was voor De Nijs al zijn tweede podium in de prestigieuze wedstrijdserie dit seizoen.

Aanvankelijk dacht De Nijs vijfde te zijn geworden in de ruim 65 kilometer race vol lastige singletracks. De oorspronkelijke top drie bleek echter per ongeluk een flink stuk van het parcours niet te hebben gereden. Na diskwalificatie schoof De Nijs op. “Het geluk was aan mijn zijde vandaag, de andere kant van de medaille ken ik ook dus het voelt niet alsof ik op een rare manier tweede ben geworden”, zei de Noord-Hollander. “Een heel mooi einde van m’n seizoen, met een flinke lading punten voor het wereldbekerklassement.”

In dezelfde wedstrijd finishte Jasper Ockeloen (tweede op het NK) als tiende en hij voldeed daarmee aan de eis voor het WK. Stijn Appel (29e) en Roy Beukers (33e) lukte dat niet.

Het volledige verslag van de wedstrijd door De Nijs is hier te lezen.