Mixed feelings na de laatste test voor twee kandidaten voor de Nederlandse marathontitel. Hans Becking pakte in de UCI Marathonseries in het Franse Ornans een vierde plek, terwijl er misschien meer in had gezeten, terwijl Robbert de Nijs het zekere voor het onzekere verkoos en de wedstrijd na een valpartij verliet.

Becking startte rustig in de Extreme sur Loué, een marathon met een pittig, technisch parcours (helemaal vanwege de modder). In de tweede helft draaide hij echter de gaskraan open en maakte hij  een sterke opmars om alsnog een mooie vierde plek te pakken, op vier minuten van de Zwitserse winnaar Martin Fanger.

De Nijs had een prima start en reed als vaker dit seizoen in een manche van de UCI Marathonseries in de voorste gelederen, toen hij hard onderuit ging en zijn knie bezeerde. Hij reed nog door, maar besloot later in de race op te geven om de boel niet te forceren. Inmiddels is duidelijk dat de schade voor de coureur van Flexwinkel meevalt.

Uitslag UCI Marathonseries Ornans 2017