De finale van de SforZ Marathoncup werd afgelopen weekeinde verreden in Bruchhausen, tijdens de Sauerland-klassieker de Langenberg Marathon. De wedstrijd bleek een goede generale voor het NK voor Roel Verhoeven, die na 96 kilometer en bijna 3000 hoogtemeters als tweede binnenkwam.

De coureur van Mijnbad/Giant gaf na krap 4,5 uur koers vijf minuten toe op de Belgische winnaar Joris Massaer. Patrick de Laat, een van de kanshebbers op de nationale titel bij de Masters 30+, werd op tien minuten achterstand vierde (en eerste in zijn categorie). Ook Marcel Lommers (vijfde) tankte vertrouwen voor de nationale titelstrijd, die zondag in Eijsden wordt verreden.

Op de halve marathon (64km) was Bart Pennings (kandidaat voor de belofte-titel op het NK) op de vierde plaats de beste Nederlander. Ook Roel Kruijswijk (vijfde) en Nard Clabbers (negende) haalden de top tien.

Uitslag Langenberg Marathon 2017