Het is altijd al een prachtige afsluiting van het mountainbikeseizoen, en ook nu ziet het er naar uit dat het NK Marathon tijdens de Bart Brentjens CHallenge een schitterende strijd wordt. Bijna 60 elite-coureurs hebben zich inmiddels ingeschreven voor de wedstrijd op zondag 8 oktober in Eijsden. Daarmee is het veld bij de elite-mannen groter dan dat van elke andere categorie.

Met Lars Boom, Bram Tankink (en ook de Duitser Paul Martens) staan er ook weer verschillende sterke wegrenners aan de start. Gezien zijn uitslagen dit jaar lijkt Hans Becking topfavoriet, maar achter hem zijn er misschien wel tien of meer kanshebbers voor de eerste drie plekken. Denk aan titelverdediger Jasper Ockeloen, de in uitstekende vorm verkerende Robbert de Nijs, old-new kid on the block Marc de Maar, Frank Beemer en altijd sterke mannen als Rob van der Werf, Roel Verhoeven, Bas Peters, Gerben Mos en Ronan van Zandbeek. Opvallend: Bram Rood en Ramses Bekkenk – de KMC-tandem die op het NK altijd meedoen in de top tien – staan nog niet op de lijst.

Bij de vrouwen gaat Hielke Elferink voor haar vijfde titel op rij. Haar voornaamste concurrente is misschien wel Annemiek van Vleuten. Ook bij de belofte-mannen en in de in diverse amateur-categorie├źn zijn de startvelden goed gevuld. Bij de nieuwe 50+ categorie hebben zich meer dan dertig renners ingeschreven. Bikesight.nl komt later nog met een uitgebreide voorbeschouwing op het NK.

Startlijsten NK Marathon 2017 Bart Brentjens Challenge