Het wereldkampioenschap mountainbiken in Cairns is veelbelovend begonnen voor Nederland. De eerste deelnemer uit de selectie van bondscoach Gerben de Knegt reed donderdag een sterke wedstrijd: junior Mick van Dijke finishte knap als achtste.

Van Dijke (Team Rebel) had startnummer dertig en reed na de openingslus op de 20ste plek. Daarna begon hij aan een mooie opmars, die hem via de zeventiende, veertiende en elfde plek op de achtste plek bracht. Vooral zijn laatste ronde, de vijfde van het hele veld, was sterk.

Op streep gaf Van Dijke iets meer dan twee minuten toe op winnaar Cameron Wright uit Australië. Het zilver was voor Joel Roth (Zwitserland) en het brons voor Holden Jones uit Canada.

Bij de junior-vrouwen deed geen Nederlandse mee. De wereldtitel ging in die categorie naar de Oostenrijkse Laura Stigger, die Loana Lecomte (Frankrijk) en Nadio Grod (Zwitserland) aftroefde.

Uitslag WK MTB 2017 Junioren