Bondscoach Gerben de Knegt geeft het in zijn voorbeschouwing op het WK mountainbiken in Cairns aan: Nederland heeft in Australië één kandidaat op een medaille en dat is Anne Tauber bij de belofte-vrouwen.

“Dat heeft Anne een seizoen lang bewezen”, zegt de bondscoach op de website van de KNWU. “Ik ga haar niet met de druk van favoriete voor de wereldtitel opschepen, maar als alles mee zit, is alles mogelijk voor haar.”

Tauber pakte al brons op het EK. De voormalig marathonschaatster focust zich nu volledig op het mountainbiken en maakte dit seizoen de bewuste keuze om in de wereldbekers bij de elite-vrouwen mee te doen. Dat betaalde zich uit met enkele top-tien klasseringen.

“Bij de elite-vrouwen verwacht ik mezelf meer uit de kunnen dagen en me sneller te kunnen ontwikkelen”, zegt Tauber tegenover de KNWU. “Op het EK (bij de beloftes, red.) streed ik tot het laatst voor meer, maar ik kan vrede hebben met dat resultaat. Het was mijn eerste medaille op een internationaal kampioenschap en dat motiveerde mij voor de rest van het seizoen, en het uiteraard het WK.  Daar verwacht ik nog de Britse Evie Richards, die op het EK nog keer ontbrak en nog een sterke Amerikaanse. Maar ik hoop ook daar om de prijzen mee te doen. Het seizoen verloopt heel voorspoedig, het is mooi om te zien dat de keuze die ik maakte zich uitbetaald hebben met successen.”

Tauber kijkt ook al een paar seizoenen verder.”Uiteindelijk is het de bedoeling om straks op de Olympische Spelen in Tokio een topprestatie te leveren, maar tussendoor hoop ik natuurlijk zoveel mogelijk mooie resultaten te behalen. De nationale titel, brons op het EK en mijn wereldbekerprestaties zijn een mooi begin, maar ik weet zeker dat er nog veel meer moois aan kan komen de komende jaren als ik zo verder ga”, zegt ze.