Op het podium van vrijwel elke categorie stond een Nederlander en die hadden ook nog eens gemeen dat ze  allemaal van start gingen op een setje wielen van (het inmiddels gevestigde merk) 9thWave Cycling. In de kleinschalige 3-Täler Marathon in Titmaringhausen (103km/2500hm) boekte ons land achter de Duitse winnaar Peter Hermann een paar mooie resultaten.

Hermann werd in de eerste ronde nog geschaduwd door de talentvolle Brit Lomas Wefing (die toevallig in een geleend 9thWave-windjackie reed), maar in de tweede en derde ronde stond er geen maat op de Duitser van Centurion-Vaude. De niet helemaal fitte Wefing viel terug naar de vijfde plek (en derde bij Senioren-1). Hij werd daarmee nog gepasseerd door enkele renners van een grote achtervolgende groep, die gedurende de race steeds verder uit elkaar viel.

Daarin zat ook Patrick de Laat, op plek zeven overall de beste Nederlander (en tevens tweede bij de veertigplussers). Achter De Laat pakte ondergetekende de achtste plek overall (en derde bij de dertigplussers). Daarnaast stonden ook Peter Wouters (tweede bij de vijftigplussers)  en Gerlof Haanraadts (derde bij de veertigplussers) op het podium.

Uitslagen 3-Tälter Marathon Titmaringhausen 2017