Mogen we langzaam al gaan denken aan het NK Marathon van 8 oktober in Eijsden? Robbert de Nijs doet dat in ieder geval wel en de pas 22-jarige coureur van Flexwinkel toonde afgelopen weekend opnieuw aan dat hij tijdens de Bart Brentjens Challenge een van de kandidaten is voor het podium.

De Nijs schreef zondag met overmacht de Zierenberg-marathon aan de noordkant van het Sauerland op zijn naam. Niet zo’n sterk veld als bijvoorbeeld de UCI Marathonseries in het Zweedse Alingsas (waar De Nijs tweede werd), maar dat de mountainbiker uit Warmenhuizen na tachtig kilometer met een voorsprong van meer dan 6 minuten op de sterke Duitser Peter Hermann over de streep kwam zegt veel over zijn vorm.

De Nijs begon al vroeg aan een solo en breidde die gedurende de drie ronden steeds verder uit.”De vorm waar ik na het afwikkelen van m’n eerste blessure dit jaar al naar streef is er eindelijk en ik hoop deze lijn richting het NK vast te kunnen houden. Deze heb ik in ieder geval in de pocket”, zei De Nijs in zijn uitgebreide verslag op zijn website.

Achter De Nijs reed ook Thom Bonder een sterke wedstrijd: hij finishte (weliswaar op dertien minuten achterstand) als derde.