Waar hij had gehoopt op een mooi resultaat, is het EK Marathon in het Slowaakse Svid uitgelopen op een grote teleurstelling voor Marc de Maar. De coureur van Ghost scheurde na 85 kilometer (van de 134!) zijn band kapot en moest noodgedwongen het strijdtoneel verlaten.

“Ik lijk tegenwoordig een abonnement te hebben op een DNF achter mijn naam”, baalde de voormalig wegprof. “Ook vandaag was het weer eens zo ver. Grote frustraties. Na een periode van hard trainen en een aardig resultaat in Zweden twee weken geleden, en een bijna podiumplaats in een elite criterium begon ik vanochtend met zelfvertrouwen aan mijn EK. Ik reed al vrij snel in de wedstrijd rond plek 20. En na 80 kilometer reed ik zelfs op plek 18. Ik kreeg de stiekeme hoop de laatste twee uren nog een paar mannen op te kunnen rapen en de top 15 in te rijden. Helaas gooide een paar kilometer later een stevige rots tijdens een afdaling roet in het eten. Band kapot, en zo zat ik even later vloekend en tierend na een kleine wandeltocht in de dichtstbijzijnde post te wachten op een lift naar de finish.”

De titel ging naar de Portugees Tiago Ferreira, die de 4400 hoogtemeters wegtikte in 5 uur en 40 minuten, drie minuten sneller dan Alban Lakata. Derde werd Karl Platt. Bij de vrouwen won Christina Kollmann.