En dat is drie: na Jeroen van Eck en Anne Terpstra heeft ook Anne Tauber op het EK mountainbike in het Italiaanse Darfo Boario Terme een bronzen plak in de wacht gesleept. De kersvers Nederlandse kampioene bij de elite hoefde zaterdag bij de belofte vrouwen alleen haar meerdere te erkennen in de Zwitserse Sina Frei en Allessandra Keller.

Tauber liet dit seizoen al zien de aansluiting bij de internationale top te hebben gemaakt: bij de elite-vrouwen in de World Cup rijdt ze mee om een plek in de top tien. Op het EK startte Tauber bij de belofte-vrouwen (onder 23) en dat maakte haar meteen een van de favorieten. Daarin stelde ze niet teleur: ze vocht een mooie strijd uit met Frei en Keller en gaf op de streep net iets meer dan een minuut toe op de winnares.

Voor Annemarie Worst verliep het EK minder succesvol: ze haalde om nog onduidelijke reden de finish niet.