Hoe hoger de sok, hoe harder de snok. Hoe mooier de snor, hoe? Afijn, of er een wielerspreuk over bestaat weten we niet, maar de origineel gezichtsbehaarde Gosse van der Meer pakte afgelopen weekeinde een mooie overwinning in de NRW-Cup in het Duitse Haltern am See.

Van der Meer was de beste in de U23-klassse, met dertien seconden voorsprong op Leonard Wehe en 24 op Sean Feldhaus. Maikel Kleiboer werd op een krappe minuut achterstand vierde, Kjell van den Boogert zevende, Jeffrey Veltink negende en Roel Kruijswijk haalde ook nog net de top tien.

Bij de elites  ging de overwinning naar Sebastian Szraucner, de enige coureur die sneller was dan Van der Meer. Tom Hoekman finishte in deze klasse als achtste. Daarnaast waren er nog podiumplekken voor Maarten Janssen en Atse ten Brinke (Senioren-1), Kiki van Asselt (tweede bij de elite-vrouwen) en Rob Gambon (junioren). Bij de nieuwelingen greep Milan Ziemerink de zege.