De ene keer staan er wat meer Nederlanders aan de start dan de andere, maar één ding blijft altijd het zelfde: de Erbeskopf Marathon in het Duitse Thalfang is een loodzware marathon. Afgelopen zondag ging de zege in de 110 kilometer lange wedstrijd naar de Deen Sören Nissen.

De Deen haalde na 4 uur en 41 minuten en 3000 overwonnen hoogtemeters met een krappe drie minuten voorsprong op de Belgen Joris Massaer en Jef Smismans de finish. Ramses Bekkenk kwam op negen minuten achterstand als vierde over de meet, maar was daarmee wel de beste veertigplusser. In de vooral door Belgen gekleurde top tien kwam Limburger Roger Smeets als negende binnen. Leander Hamelink en Stef de Louwere werden elf en twaalf. Bij de vrouwen had Michelle Zacht (9thWave and beyond) bijna zeven uur nodig voor de wedstrijd, maar daarmee stond ze wel op de derde trede van het podium.

Op de halve marathon (65km) finishte Paul Timmer als negende. Thea Brouwer werd vijfde bij de vrouwen, Ozlem Ceyhan Yilmaz negende.

Alle uitslagen Erbeskopf Marathon 2017