Met het WK eindigen ook de UCI MTB Marathon Series van 2016/2017. Het regelmatigheidsklassement met de grootste marathons over de hele wereld werd dit seizoen een prooi voor de Belg Frans Claeys, die de Portugees Tiago Ferreira net achter zich hield.

In totaal zeventien Nederlanders scoorden dit seizoen punten in de UCI Marathonseries. Daarvan was Hans Becking, vooral dankzij zijn zevende plek op het WK, de beste met een 32e plek. Mathieu van der Poel werd (alleen dankzij de dubbele punten van het WK) 51e. Robbert de Nijs (114e) en Marc de Maar (130e) haalden de top honderd net niet.

De UCI MTB Marathonseries worden de laatste jaren steeds populairder onder Nederlandse coureurs. Via de wedstrijdserie kun een coureur zich plaatsen voor het WK. Een top twintig-klassering in één van de manches is daarvoor voldoende. Nu het WK voorbij is, begint de cyclus weer opnieuw.

UCI Marathon Series 2016/2017 Ranking