Er zijn zoals verwacht door bondscoach Gerben de Knegt geen extra renners aangewezen voor het WK Marathon. Dat betekent dat Nederland komende zondag in Singen met elf mannen en drie vrouwen is vertegenwoordigd.

Alleen Mathieu van der Poel is door De Knegt aan de selectie toegevoegd, de overige dertien renners hebben zich zoals Bikesight.nl al eerder meldde allemaal gekwalificeerd via een plek in de top twintig in een van de manches van de UCI Marathonseries. Dat kon tot afgelopen weekeinde, maar na de wedstrijd in Polen van drie weken geleden heeft in Tsjechi√ę en Frankrijk geen enkele coureur meer aan de eis voldaan.

Het is niet bekend of het de grootste Nederlandse selectie ooit op een WK Marathon is, maar de ploeg is in ieder geval groter dan de afgelopen jaren. Of dat een goede of slechte zaak is, dat is aan ieders eigen oordeel. Feit is wel dat ons land bij lange na niet de grootste selectie heeft. Thuisland Duitsland spant daarin de kroon met 39 (!) mannen en 20 (!) vrouwen. Ook daar heeft het grootste deel (op vijf na) zelf aan de eis van de UCI voldaan.

Nederlandse WK Selectie:
Mannen:
Mathieu van der Poel
Hans Becking
Marc de Maar
Jasper Ockeloen
Bas Peters
Rob van der Werf
Roel Verhoeven
Robbert de Nijs
Bart Classens
Thom Bonder
Tim Smeenge

Vrouwen:
Hielke Elferink
Laura Turpijn
Linja de Jonge

Volledige startlijst WK Marathon 2017 Singen
Mannen
Vrouwen