Hij is dit seizoen van alle markten thuis. Na bijzonder goede resultaten in de wereldbekers en andere xc-races, als ook de eindzege in het middengebergte van de Portugal Tour MTB staat Hans Becking nu zijn mannetje in de Alpen. De coureur van van CST-Sandd-American Eagle werd donderdag zesde in de openingsetappe van de vierdaagse Alpentour Trophy (UCI.S1).

De etappe van 61 kilometer en 2800 hoogtemeters rondom het Oostenrijkse Schladming had nog wat sneeuwpassages bij de prachtige meer van Giglach. De verschillen aan de meet waren echter klein. De ritzege ging na ruim 2 uur en driekwartier verrassend naar de Duitser Simon Stiebjahn, maar Becking gaf maar iets meer dan een minuut toe. Daartussen finishten nog Hermann Pernsteiner, Daniel Geismayr, Alban Lakata en Daniele Mensi.

Beckings teamgenoot David Nordemann kwam als 24e binnen. Bij de vrouwen ging de zege naar local Christina Kollman.

Uitslag eerste etappe Alpentour Trophy