Nog ruim een maand tot het NK, dus is het voor deelnemers tijd om de puntjes op de i te gaan zetten qua training. De KNWU wil jonge mountainbikers daarbij helpen: de wielerbond nodigt nieuwelingen en junioren (m/v) uit om deel te nemen aan MTB specifieke trainingen op het landelijk trainingspunt in Oss.

Het doel van deze mountainbike trainingen is om de MTB fundamentals onder de knie te krijgen en daarnaast om te leren hoe je het beste kunt trainen. Ze worden op woensdagavond gegeven  door trainers Ton Pennings en Olaf Noorbergen. Je dient hiervoor in het bezit te zijn van een KNWU-licentie.

De trainingen (ook afzonderlijk te bezoeken) zijn dus een voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap in Landgraaf. Het idee wordt ondersteund door bondscoach Gerben de Knegt. Bij succes komt er mogelijk een vervolg, vergelijkbaar met de cross-training in Alphen.

Als je alle trainingen aanwezig bent is dit een deel van je opbouw naar het NK. Tijdens en na de training zullen de trainers aangeven wat je aanvullend kan trainen in je eigen omgeving.

Belangrijke informatie:

Data
De trainingen zullen plaatsvinden op:

  • Woensdag 14 juni
  • Woensdag 21 juni
  • Woensdag 28 juni
  • Woensdag 5 juli

Tijdstip
De trainingen zijn van 19.00 uur tot +/- 20.45 uur.

Locatie
Parkeerplaats motorcross club Oss
Aengelbertlaan 60, Oss