En dat zijn nummer tien en elf van een steeds groter wordende Nederlandse selectie: in de UCI Marathonseries in het Poolse Jelenia Gora hebben de Drenten Thom Bonder en Tim Smeenge zich gekwalificeerd voor het WK Marathon.

Bonder (Newcomm IT) werd veertiende en Smeenge (Grinta-Bestrating.nl) achttiende, waar een plek bij de beste twintig voldoende is voor kwalificatie. Het podium van wedstrijd werd gevuld door thuisrijders: Adrian Brzozka won, voor Marius Michalek en Pjotr Brzozka. Bonder kwam net na vier uur binnen en gaf een kwartier toe op de winnaar, Smeenge kwam drie minuten later binnen.

Inmiddels hebben Roel Verhoeven, Bart Classens, Robbert de Nijs, Rob van der Werf, Bas Peters, Jasper Ockeloen, Marc de Maar en Hans Becking hadden zich al op deze manier geplaatst voor het WK, dat over drie weken in het Duitse Singen wordt verreden. Mathieu van der Poel krijgt van bondscoach Gerben de Knegt een van de zes aanwijsplekken.

Uitslag UCI Marathonseries Polen 2017