Nederland blijft het, ook bij afwezigheid van Mathieu van der Poel, prima doen in het internationale mountainbiken. In een goed bezette en zwaar gedoteerde xc-race in Jelenia Gora in Polen (UCI.HC) eindigden zaterdag zowel Hans Becking als Anne Tauber op het podium.

Becking (CST-Sandd) had bij de elite-mannen een moeizame start, maar vond toch een meer dan prima ritme en kwam uiteindelijk knap als tweede over de meet. Hij werd alleen geklopt door Bartlomiej Wawak. Becking gaf een halve minuut toe op de Pool, maar bleef op zijn beurt die tijd voor op de Rus Anton Sintsov. Frank Beemer kwam als zestiende over de meet.

Tauber boekte haar zoveelste internationale podiumplek van dit seizoen. Ze werd derde, maar stond niet met de minste op het podium: Maja Wloszczowska en Jolanda Neff.  Ook Denise Betsema reed sterk: zij werd veertiende.

Zondag is er in dezelfde plaats nog een manche in de UCI Marathonseries. Daar staan veel Nederlanders aan de start in een poging zich te kwalificeren voor het WK. Ook Becking (al zeker van het WK) rijdt mee.