In de prachtige schaduw van Mathieu van der Poel bereikt ook Hans Becking nieuwe mijlpalen. Na zijn zeer knappe prestatie in de wereldbeker in Albstadt (twaalfde, een nieuw PR) staat de coureur van CST-Sandd-American Eagle sinds deze week tiende op de wereldranglijst. Het is ook al weer een tijdje geleden (hoelang is niet na te gaan) dat een Nederlander dat bereikt heeft.

Dankzij zijn historisch podium in Albstadt – het was meer dan tien jaar geleden dat een Nederlander dat had gepresteerd – maakt Van der Poel wederom een reuzensprong op dezelfde ranglijst. De alleskunner is inmiddels opgeklommen naar de 68e plaats: twee weken geleden stond hij nog buiten de top tweehonderd, een maand geleden nog maar net in de top duizend.

Van der Poel is daarmee derde Nederlander, Michiel van der Heijden staat nog op plek 48. Ook Milan Vader (71), de inmiddels gestopte Rudi van Houts (77e) en David Nordemann (95e) staan in de top honderd. Voor de laatstgenoemde is dat de eerste keer in zijn carrière. De ranglijst wordt aangevoerd door Nino Schurter, die Julien Absalon passeerde.

Bij de vrouwen kruipt Anne Tauber richting de top twintig (21e) en handhaaft Anne Terpstra zich op de 25e plaats.