Na zijn indrukwekkende prestaties in Nove Mesto (achtste) en Albstadt (tweede) rijst de vraag: gaat Mathieu van der Poel ook in de overige vier World Cups van het seizoen aan de start staan. Zijn antwoord is onduidelijk. “Dat zullen we nog bekijken”, geeft hij aan op de website van zijn team.

De Nederlandse alleskunner was meer dan tevreden met zijn optreden in Zuid-Duitsland, maar baalde ook van de valpartij die hem zijn kansen op de overwinning kostte. “Het was moeilijk om mijn tempo terug te vinden, maar het spreekt voor zich dat ik blij ben met dit resultaat. Ik hou steeds meer van het mountainbiken. Starten op de eerste rij maakt het voor mij nog veel interessanter.”

‘Ik hou steeds meer van het mountainbiken’

De volgende wereldbekers zijn in Andorra (eerste weekend juli), Lenzerheide (tweede weekend juli), Mont-Sainte-Anne (eerste weekend augustus) en Val di Sole (laatste weekend augustus).