Mathieu van der Poel heeft zaterdag opnieuw toegeslagen in de BeMC. Het Nederlandse multitalent kwam in de koninginnerit net als in de openingsetappe solo over de meet in La Roche-en-Ardenne. In de laatste etappe verdedigt Van der Poel een voorsprong van meer dan 8 minuten op zijn naaste belager, de Deen Soren Nissen.

In de etappe van precies honderd kilometer had Van der Poel alleen wat te duchten van Nederlands xc-kampioen Hans Becking. De coureur van CST-Sandd steekt dit jaar in een uitstekende vorm en profiteerde daarmee vermoedelijk van de relatieve rust die hij pakte in de openingsetappe (waarin hij vanwege pech veel tijd verloor). Becking heeft ongetwijfeld een al dan niet sterk verhaal over zijn strijd met Van der Poel, maar daar is Bikesight.nl deze keer niet van op de hoogte. Feit is dat hij op slechts anderhalve minuut van de leider in het klassement over de streep kwam.

Van der Poel sloeg met zijn concurrentie een groter gat. Nissen (vijfde) kwam al op zeven minuten achterstand binnen, Tiago Ferreira (derde) gaf al vier minuten toe. Daartussen finishte nog de Griek Ilias Periklis. In dat geweld hield Jasper Ockeloen zich opnieuw prima staande. De Nederlands marathonkampioen kwam achter Christoph Soukop en Wout Alleman als achtste binnen (elf minuten achter Van der Poel). Rob van der Werf (18e) en Bas Peters (19e) haalden opnieuw de top twintig.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Jana Crnogorac. Ze zette nummer twee Alice Pirard op meer dan 25 minuten achterstand (!) en is de nieuwe leider in het klassement. De bergprijs werd vandaag een prooi voor Bikesight.nl-vriend Lomas Wefing.