Een loodzwaar parcours en een bijzonder sterk deelnemersveld:  in enkele jaren is de BeMC in het Belgische La Roche-en-Ardenne uitgegroeid tot een zeer volwassen meerdaagse met een terechte UCI.S1-status. Vanaf vrijdag kruist een veld vol wereldtoppers de degens met elkaar in drie echte mountainbike-etappes.

Van der Poel publiekstrekker
Grootste publiekstrekker van vaderlandse bodem is ongetwijfeld Mathieu van der Poel, die de meerdaagse naar alle waarschijnlijkheid niet alleen rijdt omdat hij het leuk vindt, maar ook om zich voor te bereiden op de wereldbeker in het Tsjechische Nove Mesto. Zo maar een greep uit andere Nederlandse deelnemers: Hans Becking, Ramses Bekkenk, Henk Jaap Moorlag (mooi!), Nederlands kampioen Jasper Ockeloen, Bas Peters en ‘jongelingen’ Tim Smeenge, Roel Verhoeven en Thom Bonder.

Meer toppers
En dan nog de Belgische en buitenlandse toppers. Om er maar een paar te noemen:  Frans Claes, Davide Malacarne, Soren Nissen, Jiri Novak, Ilias Periklis, Luis Pinto, Tiago Ferreira, Kevin van Hoovels en Joris Massaer.  Ook bij de vrouwen een mooi startveld. Daar heeft Nederlands kampioene Hielke Elferink gezelschap van onder meer Christina Kolmann, Alice Pirard en haar landgenoten Lizzy Witlox en Linja de Jonge. Daarnaast zijn er nog honderden deelnemers in de ‘Open klasses’

Parcours
De BeMC start vrijdag met een etappe van 87 kilometer en 2400 hoogtemeters richting Tenneville. Daarna volgt de koninginnerit op zaterdag (100km en 3050hm) en de afsluitende derde etappe van 75 kilometer en 2525 hoogtemeters. Bikesight.nl is bij de meerdaagse aanwezig en doet dagelijks verslag ‘vanuit de koers’.

Startlijst BEMC
Website BEMC