Anne Tauber lijkt zich nu al een vaste plek te hebben verworven tussen de wereldtop. De mountainbikester van Habitat for Humanity werd de afgelopen maand al tweede in de Kamptal Klassik in (UCI.C1) en derde in Bad-Sackingen (UCI.HC), en voegde daar dit weekeinde een erg knappe vierde plek aan toe in de Swiss Cup in Haiming (UCI.HC).

Tauber kan op klimparcoursen uitermate goed uit de voeten, zo bleek opnieuw. De Zwitserse Linda Indergang won met overmacht, maar de 22-jarige Nederlandse maakte een gestage opmars en gaf uiteindelijk amper een minuut toe op nummer twee Yana Belomoina (CST-Sandd) en nog geen twintig seconden op de sterke Poolse Maja Wloszczowska.

Om aan te geven hoe knap de prestatie van Tauber was: ze was de beste belofte en bleef met – om er maar een paar te noemen – Eva Lechner, Allessandra Keller, Sina Frei, Kathrin Stirnemann, Annika Langvad en Elisabeth Osl een heel rijtje wereldtoppers achter zich. De wedstrijd in Haiming was zwaar bezet: Nederlands kampioene Anne Terpstra finishte als vijftiende, Europees cross-kampioene Annemarie Worst werd 26e en Didi de Vries 39e.

[su_button url=”http://swissbikecup.ch/resultate/haiming” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag Swiss Cup Haiming 2017 [/su_button]