Laura Turpijn en Lotte Koopmans kunnen terugkijken op een succesvolle 4 Islands MTB Stage Race. Het duo van Kona LTD reed een sterke laatste etappe en finishte daardoor als tweede in het klassement van de Kroatische meerdaagse, achter de Zwitserse wereldtoppers Cornelia Hug en Esther Süss.

De ervaren Turpijn en de jonge Koopmans gaven in die laatste rit uiteindelijk  maar vijf minuten toe op de etappe- en eindwinnaars.  Het Nederlands tweetal passeerde daarmee het team van Polizei SV Graz in de overall rangschikking.

“We moesten 50 seconden voor ze eindigen om tweede te worden”, keek Koopmans terug op de race. “De etappe was 40 km met 975 hoogtemeters, die voornamelijk in de eerste 20 km zaten. De laatste tien kilometer zou relatief vlak zijn langs het water. Door de technische klimmen en afdalingen in het begin konden we wegrijden van de nummer twee en hebben een heerlijke eigen race gereden, alles eruit gehaald wat erin zat.”

Bij de Masters finishten Gerlof Haanraads en Reinier Treur (Adelaar) op een vierde plek in het algemeen klassement. Bij de elite-mannen waren Leander Hamelink en Gijs Dohmen op de elfde plek de beste Nederlanders. De race werd daar gewonnen door de Tsjechen Michal Bubilek en Marek Rauchfuss.

[su_button url=”https://www.adriabike.hr/events/4-islands-mtb-stage-race-2017/” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag 4 Island MTB Stage Race 2017 [/su_button]