Hij leek zicht te hebben op de top tien in de Spaanse driedaagse Volcat GP (UCI.S2), maar dat zat er uiteindelijk niet in voor Marc de Maar. De coureur van Grinta-Bestrating.nl verspeelde mede door een valpartij kostbare tijd en eindigde als 22e in het eindklassement.

Opvallend: De Maar reed na etappes van 58  (10e), 77 (29e) en 42 (38e) kilometer exact dezelfde tijd als zijn streekgenoot Thom Bonder van Newcomm IT Klaucke (31e, 21e, 23e). Op de honderdsten finishte hij echter als 22e, en Bonder als 23e. Beide mountainbikers scoorden echter UCI-punten: 3 om 4.

De zege in Igualada ging naar de Portugeze wereldkampioen Tiago Ferreira, voor Ben Zwiehoff en Jiri Novak.

[su_button url=”http://www.volcatbtt.com/en/2017/volcat-79/results” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Volcat GP 2017 [/su_button]