Een nieuwe trend, zeker in Nederland: lange afstandswedstrijden van 200 kilometer (of meer). Zondag vond in Haarle de eerste editie van de Dutch Masters of MTB plaats. Een kolfje naar de hand van de mannen van KMC-Fruit to Go, zeker in de loodzware, modderige omstandigheden waarin de race werd verreden. 

Ramses Bekkenk en Bram Rood reden tijdens de 200 kilometer door het Overijsselse landschap lang samen voorop. Omdat Rood iets sterker was ging hij er in de slotfase alleen vandoor om in acht uur en vier minuten de race op zijn naam te schrijven. Bij Bekkenk was de tank leeg: hij zag Wouter Hendriksen nog passeren en finishte als derde. Daarachter kwam Onno Reijnhout als vierde en Maarten Nijland als vijfde binnen.

“Het was ontzettend zwaar. Mooi om deze eerste editie onder deze omstandigheden op mijn naam te schrijven”, zei Rood.

“Mooi om deze eerste editie onder deze omstandigheden op mijn naam te schrijven”

Duo’s
Bij de vrouwen ging de overwinning naar Amanda Slot-Willems, voor Diana Boeser en Margriet Engelsma. Bij de duo’s (200km) was de zege voor Botma/Bood en Theo en Joost Tetteroo (100-100).

[su_button url=”http://results.sporthive.com/events/6232474584218663168″ target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Masters of MTB 2017 [/su_button]