Hans Becking staat er bij de start van het seizoen goed voor. De Nederlands kampioen van team CST-Sandd kwam gisteren bij de opening van de nieuwe NL MTB Cup in Berlicum solo over de meet. Hij gaf zichzelf daarmee op zijn 31e verjaardag een extra cadeau. 

Becking finishte met een mooie voorsprong op nummer twee Erik Groen (Stappenbelt) en nummer drie Frank Beemer. “Ik voel me de afgelopen periode sterk”, zei de winnaar na afloop. “Dit is weer een mooie bevestiging. Het is niet zo dat ik er nu meer voor gedaan heb dan anders, eerder andersom.  Maar misschien is dat wel het geheim.”

Zijn teamgenoot David Nordemann – de uiteindelijke nummer vier – gooide vanaf de start het tempo flink omhoog, met Groen en Beemer in zijn kielzog en Becking een klein beetje op het vinkentouw. Ongeveer halverwege nam de latere winnaar het initiatief, sloeg een gat en was al ruim voor de finish ‘zeker’ van de zege. “Ik kon in de bochten rustig aan doen en op de rechte stukken gas geven. Dat ging echt lekker”, stelde Becking tevreden vast.

Achter het bovengenoemde viertal liet Jeroen Boelen (vijfde, na strijd met Nordemann) zien nog steeds goed mee te kunnen. Gerben Mos, Marc Bouwmeester, lokale favoriet Bart Pennings, Marcel Lommers en Thom Bonder maakten de top tien compleet.