Kun je in je eentje een team zijn? Zeker: als je je jonge gezin én een paar mooie sponsoren achter je hebt staan. Zoals Denise Betsema, die komend seizoen zal uitkomen voor haar eigen Bed&Wheels Trek Team.

De 24-jarige renster van Texel maakte afgelopen seizoen als trotse moeder van twee kinderen een mooie comeback in het nationale mountainbike-circuit. Deze winter reed ze ook een paar sterke veldritten. Het heeft Betsema vertrouwen gegeven om komend seizoen hoger in te zetten.

“Ik wil me ook internationaal laten zien”, zegt ze. “Ik hoop mee te strijden om de eindoverwinning in de Benelux Cup, zal mijn eerste wereldbekers rijden en verschillende andere wedstrijden in het buitenland. En natuurlijk zal ik ook tussendoor wedstrijden in Nederland meerijden.”

‘Ik wil me ook internationaal laten zien’

Betsema hoopt zich ook te plaatsen voor het EK en WK mountainbiken, en ze mikt op een plaats op het podium bij het NK. Ze wordt daarbij in haar ‘one-woman-team’ ondersteund door hoofdsponsoren Bed&Wheels (verhuurbedrijf voor campers, caravans en vouwwagens), Trek (materiaal) en Bets Fietsen (wielerzaak). “Ze geven me de ruimte om mijn eigen ding te kunnen blijven doen.”