Met een vierde plek in de laatste etappe heeft Karen Brouwer haar tweede plek in het eindklassement van de Andalucia Bike Race veilig gesteld. De renster van KMC-Fruit to Go hield haar belangrijkste concurrente Elena Gaddoni achter zich, waardoor haar tweede podiumplek niet in gevaar kwam.

Eerder in de zesdaagse Spaanse rittenkoers verloor Brouwer mede door een valpartij flink wat tijd, de eindzege kwam daardoor nooit in beeld. Geen schande: met haar prestatie voegt de marathonspecialiste liefst 100 UCI-punten toe aan haar totaal. De winst ging naar Raize Goulao, met meer dan half uur voorsprong op Brouwer. Die hield op haar beurt vijf minuten over op Gaddoni.

Verhoeven houdt stand
Ook Roel Verhoeven, beste Nederlander bij de elite-mannen, scoorde op het nippertje UCI-punten. Dankzij een 30ste plek in de laatste 49 kilometer lange laatste rit, die opnieuw met een gemiddelde van tegen de dertig per uur werd afgewerkt, finishte de coureur van MijnBad/Liv als 32ste in het eindklassement. Goed voor drie UCI-punten, gezien het sterke startveld in Andalusië én veel tijdverlies door een lekke band geen slechte score. Gerben Mos (KMC) bleef met een 41e plek net met lege handen.

Weevers op podium
Bij de vijftigplussers liet Jan Weevers nogmaals zien dat hij nog steeds hard kan rijden. De ploegleider van Verhoeven kwam in de laatste etappe een seconde tekort voor de etappezege, die ging naar eindwinaar Javier Salamero. In het klassement werd Weevers uiteindelijk derde. Bij de veertigplussers reed Rick van den Hanenberg verdienstelijk. Hij werd zesde in de eindrangschikking.

[su_button url=”http://www2.andaluciabikerace.com/clasificaciones?lang=es” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Andalucia Bike Race [/su_button]