Karen Brouwer heeft een ijzersterke vijfde etappe van de Andalucia Bike Race gereden. De renster van KMC-Fruit to Go liep alleen net de zege mis: na een razendsnelle rit van 101 km werd ze na 4.14u in een ‘sprint a deux’ net verslagen door de Spaanse Raiza Goulao.

Brouwer herstelde zich daarmee van een moeizame rit op woensdag staat daardoor nu weer tweede in het klassement,op een half uur achterstand van Goulao en met vier minuten voorsprong op Elena Goddoni.

Meer dan 30 per uur
Bij de mannen reed Roel Verhoeven ook een zeer goede rit. In het zwaarbezette mannenveld ging het bijzonder hard over snelle paden. Etappewinnaar Pedro Romero Ocampo raffelde de rit af in 3.25 (meer dan 30 km/u), net voor Tiago Ferreira. Verhoeven (Mijnbad/Giant) kwam in een tweede grote groep over de meet  als 22e, 6 minuten achter de winnaar. Gerben Mos (KMC) werd 41e.

Masters
Bij de masters 50+ finishte Jan Weevers als tweede, Rick van den Hanenberg kwam bij de Masters 40+ als zesde over de meet.

[su_button url=”https://sportmaniacs.com/es/races/andalucia-bike-race-presented-by-shimano-2017″ target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Andalucia Bike Race [/su_button]