Hielke Elferink finishte samen met haar Zwitserse duo-partner Cornelia Hug als vierde in de Zuid-Afrikaanse driedaagse Tankwa Trek. Een degelijk resultaat; Elferink heeft misschien wel meer in haar mars – ze had in het eindklassement meer dan 50 minuten achterstand op winnaars Esther Süss en Jennie Stenerhag – maar het resultaat was niet het belangrijkste voor de Nederlands kampioene van Craft-Rocky Mountain.

Trainingskamp
“Deze race was bedoeld om als training te rijden, als voorbereiding op de Cape Epic die we ook samen rijden”, legt Elferink uit. “Dat was niet makkelijk, want als het een wedstrijd is wil je toch hard rijden. Ik mis nog het ritme en deze race was perfect om dat er weer in te krijgen, zeker ook om te wennen aan de hitte. Het is dan op een of andere manier toch jammer dat je niet zo hard rijdt als je wilt, maar ik ben er toch blij mee. Nu is het zaak te zorgen dat de vorm in de Cape Epic beter is.”

‘Dat was niet makkelijk, want als het een wedstrijd is wil je toch hard rijden’

Volgens Elferink is de Tankwa Trek een aanrader. “Heel zwaar, maar wel supermooi in een ruige omgeving.”

Elite-mannen
Bij de mannen ging de eindzege naar het ervaren duo Karl Platt-Urs Huber van Bulls. Ze rekenden af met Waylon Woolcock en Hendrik Kruger (tweede) en Nico Bell en Gawie Combrinck. Bij de solo-rijders ging de overwinning naar de Belg Frans Claeys.

[su_button url=”https://www.jumpertrax.com/1941/results/10737″ target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Tankwa Trek[/su_button]