Waar hij vorig weekend het podium nipt miste stond Stefan Vreugdenhil er vandaag naast winnaar Thijs Zonneveld wel op. Vreugdenhil nam vijf kilometer voor het einde het initiatief om weg te springen uit een twaalf man sterke kopgroep en kreeg Zonneveld met zich mee. Met een krachtige demarrage liet Zonneveld Vreugdenhil in een lange sprint door het mulle zand naar de finish achter zich. Ramon Sinkeldam pakte de derde plaats.

“We kwamen al snel met veertien man voorop te zitten waarvan er twaalf overbleven. Met Bram Rood had ik nog een ploeggenoot mee en ik besloot er voor te gaan en kreeg Zonneveld mee. Hij kwam in de finale echter zo hard over me heen sprinten dat ik zijn wiel niet kon pakken en de winst in rook zag opgaan”, zei Vreugdenhil.

“Hij kwam in de finale echter zo hard over me heen sprinten dat ik zijn wiel niet kon pakken”